Nieuwsbrief april 2011

Gratis tip: meten is weten

Statistieken websiteRuim 70% van de vakantiegangers oriënteert zich voor een vakantie op het Internet. Als verhuurder van vakantie accommodatie(s) is uw website dan ook erg belangrijk. Echter, zonder achtergrondinformatie is het lastig om te bepalen of uw website goed wordt bezocht en of eventuele advertenties op het Internet wel rendement opleveren. 

Wij beschikken over website statistieken die u inzicht geven in dit soort zaken.

Klant aan het woord: domeinnaam is belangrijk

"Je denkt dat je veel zelf kunt maar we zijn erachter gekomen dat je veel sneller resultaat boekt bij Google als je specialisten om advies vraagt. Wij zijn dan ook blij dat we bij 'Vind ons in Portugal.nl' terecht zijn gekomen. Resultaat: een nieuwe website die al heel snel hoog scoorde binnen de zoekmachines. Een van de redenen was simpelweg de juiste domeinnaam!" Erwin en Inge - Bed & Breakfast Sauerland.com

Vaak wordt er niet heel veel aandacht besteed aan de keuze van een domeinnaam maar zoals een klant hierboven opmerkt: een goede domeinnaam kan een positieve invloed hebben op de vindbaarheid van uw website binnen zoekmachines zoals Google. Die winst kunt u dus heel snel boeken! Bij de keuze van een domeinnaam denkt Vind ons In Portugal.nl daarom graag met u mee.

Vraag van een lezer: wel of geen kalender

Kalender beschikbaarheidVraag: "Wij denken erover om een beschikbaarheidkalender op de website te zetten. Maar het bijhouden kost zo veel tijd. Moeten we het eigenlijk wel doen?" Prem Zijtveld - Monte Maravilhas

Antwoord: Wij adviseren om wel een kalender te plaatsen. Een kalender verhoogt namelijk de kans op boekingen.

Dit blijkt zowel uit onze ervaring als die van Portugal Vivendas, een verhuurwebsite die ook met kalenders werkt (zie verderop op deze pagina).

Als iemand op zoek is naar een vakantie accommodatie wil diegene heel snel weten of deze beschikbaar is. Zeker als hij meerdere dingen moet regelen zoals bijvoorbeeld ook een vlucht en huurauto. Als er een beschikbaarheidskalender op de website staat, kan hij direct zien of de accommmodatie vrij is. Hij kan dus direct beslissen. Uit ervaring blijkt ook dat hij geneigd is om dat ook echt te doen, omdat hij graag zijn vakantie geregeld wil hebben. Zonder kalender moet hij eerst contact opnemen en wachten (mensen mailen gemakkelijker dan dat ze bellen) en dan bestaat er nog de kans dat hij uiteindelijk hoort dat de accommodatie bezet is.

Vandaar dat wij van Vind ons in Portugal.nl verhuurders adviseren om met een beschikbaarheidkalender te werken. Neem contact met ons op voor meer informatie of een praktijkvoorbeeld.

Tip van de maand: Portugal Vivendas

Een eigen website is belangrijk. Maar uw vermelding op een andere goede website kan ook veel potentiële klanten opleveren. Portugal Vivendas is een website met alle mogelijke soorten vakantie accommodatie in Portugal. Een bezoeker kan rechstreeks bij de eigenaar boeken (geen commissie).

Portugal Vivendas vakantiehuizenDe website krijgt dagelijks aanvragen en boekingen. Voor een klein bedrag per jaar kunt u ook een eigen huispagina krijgen op de website en mee profiteren van hun sterke positie binnen de zoekmachines. De gedachte van Portugal Vivendas: samen staan we sterker!

Haal meer rendement uit uw website

Vind ons in Portugal.nl levert websites op maat, die vindbaar zijn voor zoekmachines en passen bij uw doelstellingen en budget. Wilt u meer weten over website ontwikkeling, een gratis scan van uw website of onze internet marketing diensten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Gepubliceerd: donderdag 14 april 2011

Overige nieuwsberichten

Gratis website scan

Door optimaal op het internet aanwezig te zijn haalt u écht rendement uit de site voor uw vakantiehuis, B&B of camping. Met kleine verbeteringen in techniek en inhoud kunt u al sterk verbeterde resultaten tegemoet zien én uw vakantiehuis meer verhuren. Wij helpen u graag verder en bieden u een gratis Internet marketing scan aan, uitgevoerd door onze professionals!

Lees verder »

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvangt u nog niet onze e-mailnieuwsbrief met nieuwtjes en gratis tips om uw vakantieaccommodatie(s) meer te verhuren? U kunt zich hier snel aanmelden.