Nieuwsbrief augustus 2011

Gratis tip: gastenboek

gastenboekVakantiegangers vinden het belangrijk om ervaringen van andere gasten te lezen. Daarom is een gastenboek op uw eigen website van grote waarde. Maar ook onafhankelijke websites met vakantie beoordelingen spelen tegenwoordig een grote rol.

De afgelopen jaren zijn er tal van onafhankelijke websites opgericht die vakantie beoordelingen verzamelen. Sommigen zijn gespecialiseerd in campings, restaurants of hotels, anderen plaatsen allerlei soorten vakantie ervaringen. Websites zoals Zoover en Tripadvisor trekken miljoenen bezoekers per maand en zijn niet meer weg te denken als informatiebron.

Wij raden u dan ook aan om uw gasten altijd om een recensie of beoordeling te vragen. Zowel voor uw eigen digitale gastenboek als voor bijvoorbeeld Zoover.nl. Overwegend positieve recensies zullen andere vakantiegangers overtuigen of overhalen om bij u te boeken. Ook als er af en toe een minder positieve beoordeling tussen zit, zal dit het geval zijn. Als het percentage positieve reacties maar vele malen groter is, zullen mensen de negatieve zelf op waarde inschatten.

Vraag van de lezer: wel of geen niche website?

Vraag: "Wij hebben een website met luxe vakantie accommodatie in Frankrijk. Moeten wij nu wel of geen aparte niche website bouwen?" Villa Sud - Zeist

Antwoord: Een niche website kost veel tijd maar kan heel veel opleveren. De voordelen wegen meestal zwaarder omdat het rendement van een niche website hoog is.

Uit onderzoek blijkt dat een niche website die gericht is op één specifiek doel een hoger rendement haalt. Zeker als de bezoeker verder geen afleiding krijgt van andere informatie en aangesproken wordt met de juiste foto's en teksten. Maar het positioneren van een tweede website kost de dubbele inspanning wat betreft inrichting, onderhoud en andere acties.

Er is dan ook geen eenduidig antwoord te geven op de vraag of iemand wel of geen niche website moet bouwen. Het is sterk afhankelijk van de doelstelling die men wil behalen en hoeveel er nog aan de huidige website verbeterd kan worden. Met een gratis internet marketing scan van Vind ons in Portugal.nl krijgt u een beeld van hoe uw huidige website scoort. Aan de hand van de resultaten geven wij u graag een persoonlijk advies wat in uw geval verstandig is: de huidige site optimaliseren of een nieuwe niche website bouwen. Of beide, dat kan ook nog!

Klant aan het woord: wij scoren met teksten!

"Onze website over wandelvakanties in Portugal is in oktober 2010 gelanceerd. Ondanks het korte bestaan trekken we al heel veel bezoekers. Dit was ons nooit gelukt zonder de specialistische tekstschrijvers van Vind ons in Portugal.nl."
Dolf en Phine - Wandelvakantiesportugal.nl

De inhoud van een website is niet alleen belangrijk voor de bezoeker die informatie zoekt. Goede teksten spelen ook een rol in het vindbaar zijn en goed beoordeeld worden door zoekmachines. Dat heeft met een aantal factoren te maken.

scoren met SEO tekstenGoede teksten zijn niet alleen informatief maar dienen ook een bepaalde lengte te hebben en de juiste 'trefwoorden' of 'keywords' te bevatten. Dit zijn woorden of combinaties van woorden waarop mensen op het Internet zoeken naar een vakantie accommodatie. U kunt honderden bezoekers per maand meer trekken als u de teksten op uw website optimaliseert!

Bij Vind ons in Portugal.nl hebben wij specialisten op het gebied van tekstschrijven. En dan ook nog een specifieke club die gespecialiseerd is in het schrijven voor vakantie accommodaties in Portugal. De combinatie van hun vak met de kennis van Portugal maakt dat zij relatief snel en dus voordelig kunnen schrijven. Waarbij het lezersbelang natuurlijk voorop blijft staan. Wilt u meer weten over hoe goede teksten voor meer rendement kunnen zorgen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

Tip van de maand: linkbuilding

Linkbuilding is zorgen dat andere websites op het internet naar uw website verwijzen. Linkbuilding is net zo belangrijk als een technisch juiste website en goede teksten en zorgt ervoor dat uw website beter wordt opgepikt door zoekmachines.

Hoe meer websites naar uw website linken, hoe beter uw website scoort. Zoekmachines zoals Google vinden dit namelijk heel belangrijk. Er zijn honderden startpagina's waar u zich met uw vakantie accommodatie kunt aanmelden zoals bijvoorbeeld startpagina.nl en startkabel.nl.

Linkbuilding kost relatief veel tijd. Daarom is het van belang dat het wel op de juiste manier gebeurd. Naar de juiste pagina's (en niet alleen naar de homepage), met de juiste pagina titels en het liefst op websites die zelf hoog gewaardeerd worden door Google. Daarnaast is het zo dat het iets is wat u doorlopend moet blijven doen.

Wij, van Vind ons in Portugal.nl, begrijpen dat u uw tijd liever in uw vakantie accommodatie(s) of onderneming steekt. Daarom kunt u uw linkbuilding bij ons uitbesteden. Dan zorgen wij ervoor dat u relatief snel scoort en die stijgende lijn vasthoudt! Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen verder.

Haal meer rendement uit uw website

optimalisatie websitesVind ons in Portugal.nl levert websites op maat, die vindbaar zijn voor zoekmachines en passen bij uw doelstellingen en budget. Wilt u meer weten over website ontwikkeling, een gratis scan van uw website of onze internet marketing diensten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Gepubliceerd: maandag 1 augustus 2011

Overige nieuwsberichten

Gratis website scan

Door optimaal op het internet aanwezig te zijn haalt u écht rendement uit de site voor uw vakantiehuis, B&B of camping. Met kleine verbeteringen in techniek en inhoud kunt u al sterk verbeterde resultaten tegemoet zien én uw vakantiehuis meer verhuren. Wij helpen u graag verder en bieden u een gratis Internet marketing scan aan, uitgevoerd door onze professionals!

Lees verder »

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvangt u nog niet onze e-mailnieuwsbrief met nieuwtjes en gratis tips om uw vakantieaccommodatie(s) meer te verhuren? U kunt zich hier snel aanmelden.