Nieuwsbrief januari 2012

Tip: prijzen updaten

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar van het team van Vind ons in Portugal.nl. Het lijkt wat laat maar aangezien het ons eerste bericht is aan u, wensen wij u bij deze toch nog graag een goed en succesvol 2012!

Bij een nieuw jaar moet u als ondernemer of verhuurder bedenken wat u met uw prijzen doet. Dalen of stijgen de prijzen of blijven ze gelijk? Misschien heeft u ze al aangepast op uw website, wellicht bent u er nog niet aan toe gekomen. Wat ons opvalt, is dat op veel websites niet duidelijk is dat de genoemde prijzen gelden voor 2012. Zeker in het begin van een jaar vragen bezoekers zich af of de prijzen kloppen. Het is aan te raden om ook echt het jaartal 2012  te vernoemen zodat bezoekers en dus potentiële klanten weten waar ze aan toe zijn!

Denkt u er ook aan om op alle andere websites waar u eventueel adverteert de prijzen aan te passen? Ook daar is het belangrijk dat de pagina of pagina's actueel zijn om boekingen te krijgen.

Vraag van de lezer: wel of niet op een (vakantie)beurs staan?

vakantiebeurs staan of nietWij kregen de vraag of het zinvol is om op een (vakantie)beurs te staan met een accommodatie of met een groep van eigenaren. Daar is eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt af van uw doelgroep en van uw doelen. Het is echter wel zo dat deelname vaak een vrij kostbare zaak is en wellicht niet opweegt tegen het rendement dat u ermee behaalt. Een stand, folders, bezetting, reiskosten... er komt nogal wat bij kijken.

Als u heel gericht bezoekers wilt trekken, is het wellicht beter om te investeren in internet marketing, het online vinden van potentiële klanten. Dat is betaalbaar en meetbaar en u weet precies wat het oplevert. Op een beurs bent u een van de vele aanbieders en valt u misschien niet genoeg op. Als u op het internet de zaken goed aanpakt, kunt u boven anderen uitsteken en beter gevonden worden. En dus meer klanten werven.

Klant aan het woord: veel rendement uit Adwords

"Sinds wij samen met Vind ons in Portugal.nl Adwords campagnes hebben opgezet, krijgen we veel meer bezoekers en aanvragen. Ook al worden het niet direct allemaal boekingen: we bouwen een enorm bestand op van mensen die interesse hebben en die we vervolgens kunnen blijven benaderen. Als ze dit jaar niet komen, komen ze misschien een volgend jaar." Quinta do Pomarinho - Alentejo Portugal

adwords campagne op laten zetten door vind ons in portugal.nlBij Vind ons in Portugal.nl denken we mee over hoe u Adwords het beste inzet. Het is belangrijk om goed na te denken over de doelgroep(en) die u wilt aanspreken en wat u hen heeft te bieden. Een actiepagina die uitlokt om in te schrijven op een nieuwsbrief, een voucher kado te krijgen of een brochure aan te vragen, werkt in veel gevallen bijvoorbeeld heel goed.

Het is wel belangrijk om daar aparte teksten of pagina's voor te maken en bezoekers vanaf een Adwords link niet zo maar door te verwijzen naar uw homepage bijvoorbeeld. Beloof de bezoeker iets in de advertentie en zorg er vervolgens voor dat hij dat krijgt met een minimale inspanning. Maar lok wel een actie uit.

Zoals de eigenaren van Quinta do Pomarinho zeggen: ook al boekt of koopt niet iedereen iets op uw website als ze via Adwords komen, u bouwt een enorm potentieel klantenbestand op. Dit zijn zogenaamde 'warme leads' die u gerust weer kunt benaderen.

Tip van de maand: e-mail nieuwsbrief

email nieuwsbrief systeem vind ons in portugal.nlOver digitale nieuwsbrieven verschijnen tegenstrijdige berichten. Mensen zouden al een te overvolle mailbox hebben waardoor het geen zin meer heeft ze te sturen. Onze ervaring is echter dat, als u een goede nieuwsbrief heeft die professioneel oogt en goede verhalen bevat, een e-nieuwsbrief wel degelijk zin heeft. Mensen schrijven zelf actief via uw website in, gerichter kunt u een groep geinteresseerden niet benaderen!

U kunt nieuwe 'abonnees' laten kennismaken met uw accommodatie, product of dienst. Bestaande abonnees kunt u op de hoogte en 'warm' houden. Bij Vind ons in Portugal.nl hebben we een zeer gebruiksvriendelijke module om nieuwsbrieven te maken en te versturen. U kunt exact bijhouden hoeveel geadresseerden hem hebben geopend en hoeveel extra verkeer de digitale nieuwsbrief heeft opgeleverd. Meer weten? Kijk dan op E-mail marketing.

Haal meer rendement uit uw website

Vind ons in Portugal.nl levert websites op maat, die vindbaar zijn voor zoekmachines en passen bij uw doelstellingen en budget. Wilt u meer weten over website ontwikkeling, een gratis internet marketing scan van uw website of onze internet marketing diensten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Gepubliceerd: vrijdag 13 januari 2012

Overige nieuwsberichten

Gratis website scan

Door optimaal op het internet aanwezig te zijn haalt u écht rendement uit de site voor uw vakantiehuis, B&B of camping. Met kleine verbeteringen in techniek en inhoud kunt u al sterk verbeterde resultaten tegemoet zien én uw vakantiehuis meer verhuren. Wij helpen u graag verder en bieden u een gratis Internet marketing scan aan, uitgevoerd door onze professionals!

Lees verder »

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvangt u nog niet onze e-mailnieuwsbrief met nieuwtjes en gratis tips om uw vakantieaccommodatie(s) meer te verhuren? U kunt zich hier snel aanmelden.